خانه / مطالب آموزشی / شبکه / مژده : به زودی آموزش مقدماتی تا پیشرفته VMware در NetIPro

مژده : به زودی آموزش مقدماتی تا پیشرفته VMware در NetIPro

مژده : به زودی آموزش مقدماتی تا پیشرفته VMware در NetIProReviewed by محمد جواد ادب زاده on May 2Rating: 5.0

vmware

چرا  VMware ؟

حتما برای شما که مسئول شبکه یک سازمان و یا یک شرکت بزرگ هستید پیش آمده که بخواهید برنامه جدیدی را در شبکه‌تان راه‌اندازی کنید اما برای این کار نیاز به یک یا چند سرور جدید دارید. ممکن است شرکتی که این نرم‌افزار را به شما می‌فروشد از شما بخواهد که یک سرور اختصاصی برای او فراهم کنید و یا خود شما بخاطر نگرانی از اینکه نرم‌افزار جدید با نرم‌افزارهای قبلی‌تان تداخل ایجاد کند، بخواهید سرورهای آنها را از هم جدا کنید.
در چنین مواقعی نه‌تنها شما باید چندین میلیون تومان خرج خرید سرورهای جدید کنید، بلکه احتمالا باید مدت زیادی هم صبر کنید تا این بودجه تامین شود و این موضوع درحالی اتفاق می‌افتد که شما سرورهایی دارید که درحال کار کردن با تنها 5 تا 15% از قدرت واقعی خود هستند!
اگر چنین است چرا از راه‌حل VMware vSphere 4 استفاده نمی‌کنید که علاوه بر اینکه این مشکل را به راحتی حل می‌کند، به شما امکانات بسیار دیگری نیز ارائه می‌کند که هر یک از آنها به تنهایی می‌تواند شما را بسیار هیجان‌زده کند؟
نمودارهای زیر نتایج استفاده از VMware را نشان می‌دهند:

VMware VSphere 4 چیست؟

بعنوان یک متخصص شبکه که می‌خواهد همیشه با پیشرفتهای روز دنیا همراه باشد، شما حتما اسم VMware و Virtualization را شنیده‌اید و حتی برای اینکه بدانید Virtualization دقیقا چه کاری انجام می‌دهد، احتمالا یک نسخه از VMware Workstation را روی ویندوز خودتان نصب کرده‌اید و با آن آشنایی پیدا کرده‌اید. اما بیایید کمی‌وسیع‌تر به این موضوع نگاه کنیم. جایی که تعداد سرورها بسیار زیاد هستند و مواردی مانند سرعت، زمان در دسترس بودن یک سرور و سرویسهای آن، زمان Backup‌‌‌گیری و Restore‌کردن، میزان مصرف برق، چگونگی خنک نگه‌داشتن سرورها، فضای لازم برای نگهداری سرورها، استفاده از حداکثر توانایی سرورها و بسیاری موارد دیگر برای شما اهمیت پیدا می‌کنند.
برای چنین شرایطی مدیران و کارشناسان بیش از 3 میلیون شبکه ی بزرگ دنیا، استفاده از نرم‌افزارهای تولیدی شرکت VMware که آخرین و کاملترین محصول آن VSphere 4 می‌باشد را انتخاب کرده‌اند.
اولین فرقی که این نرم‌افزار (ESX Server) با نسخه Workstation خود دارد این است که بصورت مستقیم بر‌روی سخت‌افزار شما نصب می‌شود و دیگر نیازی به یک OS رابط نیست. که این موضوع باعث افزایش 70‌درصدی سرعت کارکرد می‌شود:

VMware آینده نگاران (Ayco)

همچنین این برنامه دارای ویژگیهای منحصربه‌فرد دیگری نیز می‌باشد که تا قبل از این بیشتر به یک رویا شبیه بودند. در ادامه به مرور تعدادی از آنها می‌پردازیم:

VMotion :

یکی از جذاب‌ترین امکاناتی که vSphere به شما می‌دهد این است که شما می‌توانید یک OS مجازی را در حالیکه روشن و در حال سرویس دادن هست، بصورت اتوماتیک یا دستی از روی یک سرور فیزیکی (ESX) به روی یک سرور فیزیکی (ESX) دیگر و بدون هیچ‌گونه قطع سرویس و یا Downtime‌ای در عرض چند ثانیه منتقل کنید. بطوریکه کاربر هیچ تغییر و یا مشکلی احساس نکند! (بدون ازدست دادن حتی یک Packet)

VMware آینده نگاران (Ayco)

Storage VMotion :

یکی دیگر از امکانات جالب vSphere 4 این است که شما می‌توانید یک OS مجازی را درحالیکه روشن و در حال سرویس دادن هست، بصورت اتوماتیک یا دستی از روی یک Storage (محلی که OS‌های مجازی ذخیره شده اند) به روی یک Storage دیگر و بدون هیچ گونه احساس قطعی سرویس از سوی کاربران و بصورت کاملا Online منتقل کنید!

(Distributed Power Manager (DPM :

بسیاری از ما در شرکتها و یا سازمانهایی کار می‌کنیم که پس از پایان ساعات کاری، دیگر کاربری در آنجا نیست که بخواهد از سرویسهای شبکه ما استفاده کند و یا کاربران کمی ‌وجود دارند. اما با این حال سرورهای ما تا صبح روز بعد روشن مانده و در حال مصرف برق هستند. همچنین دستگاههای خنک کننده نیز باید در طول این زمان با تمام قدرت به کار خود ادامه دهند. تکنولوژی DPM می‌تواند در هنگامیکه بار روی سرورها کم می‌شود،بصورت اتوماتیک آنها را به یک یا چند  ESX Server مشخص منتقل نموده و بقیه ESX‌ها را تا زمانی که مجددا به آنها نیاز شود خاموش نگه‌دارد که این موضوع تاثیر بسیار زیادی در میزان برق مصرفی و همچنین افزایش عمر مفید سرورها و هزینه نگهداری آنها خواهد داشت.

(VMware High Availability (HA و VMware Fault Tolerance :

فرض کنید یکی از سرورهای فیزیکی میزبان (ESX Server) شما دچار مشکل می‌شود و یا میزان بار (Utilization) روی آن بسیار بالا می‌رود. در این حالت اتفاقی که می‌افتد این است که VMware با استفاده از تکنولوژی HA خود باعث می‌شود تا OSهایی که در حال کار بر روی آن ESX می‌باشند، توسط قابلیت vMotion بصورت اتوماتیک به یک ESX Server دیگر که منابع (مثل CPU و RAM ) در دسترس بیشتری دارد، منتقل شده و در نتیجه نیاز آن تامین شود و هیچ اختلالی در سرویس دهی آن OSها به وجود نیاید.
همچنین با قابلیت ساخت یک Snapshot بصورت Live بر روی یک ESX Server  و Storage دیگر این امکان وجود دارد تا در هر لحظه سرور جایگزین بصورت Online و بدون وقفه در مدار قرار گیرد.

(VMware Distributed Resource Scheduler (DRS :

فرض کنید روی سرور فیزیکی میزبان (ESX Server) چندین OS مجازی دارید که منابع ESX Server میزبان (مثل CPU و RAM ) به نسبت مشخصی بین آنها تقسیم شده است. حال اگر یکی از OS‌های مجازی با کمبود RAM و یا CPU مواجه شود، در حالیکه سایر  OSهای مجازی از تمام RAM و CPU اختصاص یافته شده خود به طور کامل استفاده نکرده اند، در این حالت DRS به میزان مورد نیاز برای OS اول از سایر ماشینهاRAM  و یا ‍CPU قرض گرفته و نیاز آن را بصورت اتوماتیک در کسری از ثانیه تامین می‌نماید و با پایان کار آنرا در اختیار سایرین قرار می‌دهد. حال اگر RAM و CPU خالی به مقدار مورد نیاز یافت نشد، با کمک قابلیت vMotion ، OS مذبور را بروی ESX Server دیگر که صاحب منابع کافی است منتقل می‌نماید و در تمام این مراحل کابران استفاده کننده از OS‌های مجازی، هیچ تغییری را در حین کار حس نخواهند کرد.

VM Update Manager :

این قابلیت به شما اجازه می‌دهد که بتوانید تمامی‌ESX‌ها و OS‌های روی آنها را به راحتی Update/Patch نمایید.

VMware Data Recovery :

این قابلیت یک سیستم Backup گیری و بازیابی اطلاعات مخصوص  VMware بدون نیاز و وابستگی به Agent است که امکان تهیه انواع Backup‌ها از Virtual Machine‌ها را فراهم می‌نماید.

vCenter :

شما می‌توانید با استفاده از این برنامه، بصورت مرکزی تمامی ‌سرورهای خود را مدیریت کرده، به کنسول‌های آنها دسترسی داشته باشید و تمامی‌اطلاعات، log‌ها و دیگر موارد را بررسی نمایید.
برای تمام قابلیتهای فوق مثل vMotion و غیره وجود vCenter الزامیست.

VMware آینده نگاران (Ayco)

بطور خلاصه باید گفت که حرکت به سمت Virtualizationیعنی حرکت به سمت:
•    کاهش هزینه‌های راه اندازی
•    کاهش هزینه‌های پشتیبانی
•    استفاده کامل از منابع موجود در شبکه
•    کاهش زمان Downtime
•    کاهش میزان مصرف برق
•    کاهش فضای مورد نیاز
•    و در نهایت همگام شدن با تکنولوژی روز دنیا و کمک به حفظ محیط زیست

منبع

درباره ی محمد جواد ادب زاده

مدیر و موسس سایت NetIPro متخصص در طراحی وبسایت و کانفیگ شبکه های کلاینت سرور (Microsoft). دانشجوی رشته معماری (سایت NetIPro ، اولین و تنها سایت تخصصی آموزش شبکه های کامپیوتری به همراه مباحث پیرامون شبکه و تکنولوژی و ارائه خدماتی چون طراحی و راه اندازی وبسایت،نتورکینگ ... )

همچنین ببینید

جلسه ششم دوره +Network

جلسه ششم دوره +NetworkReviewed by محمد جواد ادب زاده on Sep 12Rating: 5.0مدل OSI : ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *