خانه / مطالب آموزشی / شبکه / جلسه هفتم دوره +Network

جلسه هفتم دوره +Network

جلسه هفتم دوره +NetworkReviewed by محمد جواد ادب زاده on Sep 14Rating: 5.0

Flout Tolerance : به معنی پایداری در برابر مشکلات احتمالی می باشد، به این معنی که با قطع شدن یک سیستم، سرویس به طور کامل Down نشود؛ Flout Tolerance در هارد ها توسط Raid قابل انجام است.

Raid: originally redundant array of inexpensive disks, now commonly redundant array of independent disks

انواع Raid

  • Raid 0 – Striped: از این نوع Raid به منظور بالا بردن Performance و سرعت، استفاده می شود؛ در این حالت Flout Tolerance پایین است، چرا که با از بین رفتن یک هارد، کل اطلاعات از بین می رود، از این نوع Raid بیشتر در جایی استفاده می شود که نیاز به افزایش حجم هارد می باشد.
  • Raid 1 – Mirror: در این Raid حداقل 2 هارد و حداکثر 32 هارد قابل استفاده است؛ این نوع Raid ، Flout Tolerance بالایی دارد، و Data به طور آنلاین بر روی دو هارد کپی می شود؛ با از بین رفتن یکی از هارد ها، اطلاعات بر روی هارد دیگر موجود و قابل استفاده است.
  • Raid 5 – Parity: حداقل 3 هارد و حداکثر 32 هارد قابل استفاده است، در این حالت اگر 3 هارد 500 داشته باشیم، ظرفیت نهایی به اندازه 2 تا از آنهاست و از یکی به عنوان Parity استفاده می شود؛ به این معنی که با از بین رفتن یک از این 3 هارد، اطلاعات آن از روی دو هارد دیگر قابل بازیابی است.
  • Raid 6 : در این حالت حداقل 4 هارد و حداکثر 32 هارد قابل استفاده است، در این حالت اگر 4 هارد 500 داشته باشیم، 2 تای آن به عنوان هارد Parity می باشد، یعنی در زمان از بین رفتن 2 هارد، اطلاعاتشان از دو هارد دیگر قابل بازیابی است.
  • Raid 10 : در این حالت حداقل 4 هارد مورد نیاز است؛ این Raid ترکیبی از Raid 0 و Raid 1 می باشد. به این ترتیب که هارد ها را دو به دو Raid 0 و نتیجه ی آن را Raid 1 می کند.

معرفی تکنولوژی WAN در سرویس های مخابراطی :

از تکنولوژی WAN به منظور اتصال شبکه LAN ، به دیگر شبکه های دنیای خارج، استفاده می شود؛ که این کار توسط مخابرات و یا ISP به دو شیوه زیر انجام می شود.

  • Circuit Switching : در این شیوه یک مسیر اختصاصی بین مبداء و مقصد ایجاد می شود، که دیتا در طول این مسیر انتقال می یابد تا به مقصد برسد.
  • Packet Switching : در این متد، دیتا به بخش های کوچکتر تقسیم می شود و هر بخش، یک مسیر مستقل را بین مبداء و مقصد متصل می کند، تا در نهایت در مقصد به دیتای اصلی مبدل شود.Frame relay از انواع Packet Switching است که امروزه بیشتر از آن استفاده می شود.

Packet Switching به دو دسته تقسیم می شود :

  • Virtual Circuit : در این شیوه که به VC معروف است، می تواند ارتباط بین مبداء و مقصد یک ارتباط مخابراتی یا شبکه کامپیوتری باشد، این روش مشابه Circuit Switching است، با این تفاوت که می توان از یک مسیر، به طور همزمان استفاده کرد.
  • ATM : در این روش از data floating استفاده می شود، که در آن Data برای تمامی مسیر های موجود، ارسال می شود، که از مزایای آن، امنیت بالا و دریافت قطعی Data در مقصد است؛ و کاربرد آن بیشتر در صنایع نظامی استفاده می شود.

انواع تکنولوژی Wan در سرویس های مخابراطی :

  • PSTN : مخفف عبارت Public Switched Telephone Network می باشد؛ منظور از این تکنولوژی، همان شبکه ی مخابرات عمومی است.
  • ISDN : مخفف عبارت Integrated Service Digital Network می باشد؛ در واقع اساس تکنولوژی ISDN بر اساس یک شبکه کامل دیجیتالی پی ریزی شده است و تلاشی است برای جایگزین کردن سیستم تلفن آنالوگ، با سیستم دیجیتال ، تا علاوه بر داده های صوتی، داده های دیجیتالی را نیز به خوبی پشتیبانی کند؛ این به این معناست که در این تکنولوژی صوت در ایتدا به دیتای دیجیتالی تبدیل می شود و سپس در شبکه انتقال می یابد.

سرویس DSL

مخفف عبارت Digital Subscriber Line می باشد؛ از این روش برای اتصال دو محل به صورت نقطه به نقطه، برای ارسال Data استفاده می شود، و این خط دارای سرعت بالایی برای انتقال دیتاست.

از مزایای اتصال DSL سرعت بالای آن می باشد و برای استفاده از DSL می توان از کابل کشی موجود خطوط تلفن استفاده کرد و لزوما نیاز به کابل کشی جدید ندارد؛ در هنگام استفاده از اینترنت می توان به طور همزمان، از مکالمه تلفنی هم استفاده کرد.

و از معایب آن می توان به این موضوع اشاره کرد که با افزایش فاصله نسبت به سرویس دهنده، کیفیت سرویس پایین می آید و تنها در محل قابل استفاده است.

از انواع DSL می توان به ADSL، CDSL ، VODSL ، HDSL و VDSL اشاره کرد.

با آرزوی موفقیت

استاد : مهندس مانی امینی

www.Drpcgroup.com

گرد آوری : www.NetIPro.ir


دانلود فایل PDF مطالب جلسه هفتم دوره +Network

 

درباره ی محمد جواد ادب زاده

مدیر و موسس سایت NetIPro متخصص در طراحی وبسایت و کانفیگ شبکه های کلاینت سرور (Microsoft). دانشجوی رشته معماری (سایت NetIPro ، اولین و تنها سایت تخصصی آموزش شبکه های کامپیوتری به همراه مباحث پیرامون شبکه و تکنولوژی و ارائه خدماتی چون طراحی و راه اندازی وبسایت،نتورکینگ ... )

همچنین ببینید

جلسه ششم دوره +Network

جلسه ششم دوره +NetworkReviewed by محمد جواد ادب زاده on Sep 12Rating: 5.0مدل OSI : ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *